Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

ExPat

24. 8. 2012 18:03
Nesouhlasím se vším ...

... ale tak to chodí, a ostatně je to jedno: v daném kontextu (coby 'unoficiální' lekce světové historie v českých unoficiálních médiich (i.e. - blog)) je to velmi dobré.

Dobrý překlad.

Definitivně jeden z mála opravdu hodnotných blogů na iDnes.

!R^R^R^

0 0
možnosti
L

laduk

24. 8. 2012 10:28
hm..

Já bych řekl, že žijete v některých omylech, například ona patová situace německého a britského loďstva. Německé loďstvo nevystrčilo nos a britské lodě zatím udržovaly imperium v chodu ..

0 0
možnosti

dva mraky

13. 9. 2012 10:33
Re: hm..

To máte pravdu. Němci neměli odkud brát, zatímco Britové vesele dováželi z kolonií. Ale zase je fakt že Němci dlouho váhali se zahájením neomezené ponorkové války, jak s ní začali, sice jim to v důsledku politicky velmi přitížilo ale Britové zažili horké chvíle, jejich zbraně i postupy byly v nové situaci najednou zoufale nedostatečné. Jinými slovy Greer v tom není vyloženě mimo. Ale to do čeho se trefujete vůbec nebere v potaz, byli to Němci kdo by získáním námořní nadvlády svého oponenta doslova vykostil. Britové jen potřebovali volná moře, nepotřebovali zničit německou flotilu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 877x
John Michael Greer je Hlavním Arcidruidem Starobylého Řádu Druidů v Americe a je autorem více než dvaceti knih s širokým záběrem témat. Žije v Cumberlandu (Maryland) s manželkou Sarou. Články překládají Marta Kvapilová a Petr Talaš.

Seznam rubrik